Top 5 cele mai frumoase castele din România de văzut măcar o dată

Explorând peisajul istoric al României, vom descoperi bogăția și frumusețea castelelor. Poveștile lor captivante și arhitectura remarcabilă ne vor purta într-un univers plin de mister și istorie.

Descoperă măreția și misterul castelelor din România, adevărate comori arhitecturale ce își dezvăluie poveștile fascinante în fiecare piatră. De la fortărețe medievale la palate elegante, aceste construcții reprezintă podoabe ale peisajului istoric al țării. Când pasiunea pentru istorie se împletește cu frumusețea arhitecturală, castelele românești devin destinații impresionante, oferind o privire în trecutul bogat și variat al acestei țări.

Așadar, să începem această incursiune în trecutul încântător și plin de istorie al castelelor românești!

1. Castelul Corvinilor

Castelul are un farmec aparte datorat stilurilor de construcţie diverse, a prezenţei unor inovaţii în plan militar şi civil, precum şi vieţii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani.

Vezi mai multe informații și preț aici!

2. Castelul Bran

Castelul Bran este unul dintre cele mai populare castele din România, vizitat atât de turiștii români, dar și de cei străini. Legenda lui Dracula face din castelul Bran unul dintre cele mai căutate obiective turistice de la noi din țară.

Vezi mai multe informații și preț aici!

3. Castelul Peleș

Castelul Peleș a fost construit la inițiativa primului Rege al României, Carol I și este un martor al trecutului regal pe care îl are Sinaia, cea mai iubită stațiune montană de pe Valea Prahovei.

Vezi mai multe informații și preț aici!

4. Castelul Cantacuzino

Castelul este o emblemă arhitecturală și istorică, ascunzând numeroase legende despre trecutul cert din vremea comunismului. Este construit în stil neoromânesc înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene și grotă.

Vezi mai multe informații și preț aici!

5. Castelul Sturdza

Castelul Sturdza se numără printre monumentele uitate ale României. Este o bijuterie arhitecturală care seamănă într-o oarecare măsură cu celebrul Castel Neuschwanstein din Germania.

Vezi mai multe informații și preț aici!

 

Descoperă România cu wel.ro