Descoperă Viscri

A fost găsit 1 element

Sortare după
Viscri

Satul Viscri din inima Transilvaniei este unul dintre cele mai vizitate și apreciate sate din România. Cu o istorie care datează încă din secolul al XII-lea, Viscri a fost inclus pe harta mondială a satelor tradiţionale din lume.

O excursie în satul brașovean Viscri, e ca o întoarcere în timp: case vechi, unele chiar de sute de ani, cu un farmec aparte, vopsite în culori palide, cu obloane de lemn la ferestre. Satul Viscri a devenit popular în Europa după ce prințul Charles a cumpărat o proprietate în această localitate.

În Viscri mai dăinuie, bine conservată, una dintre cele mai pitorești și-în pofida dimensiunilor nu prea mari cetăți țărănești săsești, ce cuprinde între zidurile sale una dintre puținele biserici-sală romanice ale secolului XIII. Biserica a dat și numele localității, fiind una dintre cele mai impresionante biserici din Transilvania. Documentele arată că satul Viscri a fost întotdeauna un sat liber, nefiind niciodată parte dintr-o proprietate nobiliară. Pe la anul 1500, în sat erau 51 de gospodării, 3 păstori, un dascăl și doi săraci.

Bine de știut

Turiștii care poposesc în Viscri pot închiria toată casa regală a prințului Charles contra sumei de aproape 800 de euro pe săptămână. Pentru închirierea unei singure camere, turiștii trebuie să scoată din buzunar în jur de 100 de euro.

Este o locație indicată familiilor cu copii – care se vor simți aici foarte importanți: au la dispoziție un loc de joacăscaunelemăsuțe și paturi construite special pentru ei. În caz de vreme ploioasă, copiii pot împrumută umbrele și cizme de cauciuc. Mai multexistă programe special concepute pentru ei.

1 din 1 de element