Descoperă Valea Zânelor

Au fost găsite 7 elemente

Sortare după
Povestea Calendarului

Povestea Calendarului este un parc tematic care prezintă într-o formă spectaculoasă calendarul împreună cu legendele celor 12 luni ale anului, tradițiile și datinile românești din străbuni.

Cu toții cunoaștem lunile anului, însă prea puțini le știm povestea, originile și de ce sunt ele așa cum sunt. Și cum toate lucrurile trebuie să poarte un nume, și lunile anului poartă nume cu însemnătate, altele decât cele trecute în calendar, care ne atrag într-o poveste de demult și care ne vor ajuta să le înțelegem și îndrăgim pe fiecare în parte, fix așa cum sunt ele – cu bune, cu rele, cu toane și cu belele. Fiecare căsuță din parc este una tematică, și reprezintă locul de odihnă al unui frate al anului. Ele sunt deosebite, întocmai precum sunt lunile anului.

Povestea Calendarului este un portal spre o lume magică care adăpostește: Căsuța de turtă dulce, Căsuță Dragobete, Ciupercuță cu Bunătățuri, Căsuța Stropitoare, Căsuța Altar de flori, Căsuța cu Amintiri, Cuptorul, Căsuța floarea-soarelui, Stejarul cu povești, Hanul Groazei, Căsuța ghindă și Bradul Moșului.

Bine de știut

Pentru copii intrarea este 15 lei.

Copii sub 3 ani au accesul gratuit.

La intrarea în fiecare căsuță există un cod, pe care dacă îl scanați cu ajutorul telefonului mobil, veți avea ocazia să ascultați povestea din străbuni a fiecărui frate care locuiește în căsuța respectivă.

Luni-Duminică: 09:00–19:00
Preț mediu:

25 Lei/intrare

6 din 7 de elemente