Descoperă Vâlcea

Au fost găsite 5 elemente

Sortare după
Transalpina

Transalpina este numele unui traseu foarte interesant, cu priveliști uluitoare, situat în centrul României. Trecând prin Munții Carpați, este unul dintre celebrele drumuri românești de mare altitudine. Este un drum care dezvăluie măreția și spectacolul naturii, drumul cel mai apropiat de nori. Cel mai înalt traseu turistic din România și cel mai vechi drum național din Europa.

Transalpina, cunoscută sub numele de „Calea Diavolului”, este cea mai nouă atracție a României, care vizitează și se întoarce de la nord la sud prin munții Parâng. Drumul a fost construit sub regele Carol al II-lea.  Acesta este motivul pentru care localnicii români din zonă îl numesc Drumul Regelui.

Pe Transalpina, verdele ierbii și albastrul cerului par să se unească într-o priveliște splendidă, de o frumusețe mișcătoare, menită să te recompenseze cu o stare de spirit răcoritoare. Adrenalină dată de serpentinele înguste, aerul curat de munte, murmurul pădurii și crestele înalte transformă acest drum șerpuit în destinația perfectă.

Bine de știut

Drumul este total asfaltat. Are o lungime de 148 km, mergând spre sud-nord de la Novaci, un oraș din județul Gorj, în Oltenia, până la Sebeș, un oraș din județul Alba.

Planificați aproximativ 3 ore pentru a finaliza călătoria fără nicio oprire.

Drumul nu este deschis tot timpul anului, se deschide de la mijlocul lunii Mai până la jumătatea lunii Octombrie (în funcție de vreme).

5 din 5 de elemente