Descoperă Slănic

A fost găsit 1 element

Sortare după
Salina Slănic Prahova

Salina Slănic Prahova numită și Mina Unirea, este situată la o adâncime de 208m si a fost deschisă vizitării după anul 1970. Salina este situată într-un peisaj de o deosebită frumuseţe, conferită de zona de dealuri acoperite de păduri de foioase, și impresionează prin designul sălilor cu o înălțime de 70 m.

Când ajungi la salină, vei constata că ai atât de multe de făcut și de vizitat în interior, încât nu știi cu ce să începi și ce să faci ca să nu ratezi lucrurile importante. Să nu uităm că Salina Slănic Prahova este totuși cea mai mare din Europa! Și chiar este imensă la interior.

Sarea se prezintă sub formă de cristale bine dezvoltate, care formează o masă compactă grăunțoasă, în care cristalele mari se divizează în masa cristalelor mici. Suprafețele de contact dintre cristale au formă neregulată, ceea ce mărește mult coeziunea și aderența.

Bine de știut

Pentru copii intrarea este 25 lei/zi , iar pentru piticii până în 3 ani intrarea este gratuită.

Transportul turiștilor în/din Salina Slănic Prahova se face cu microbuze.

În interior sunt amenajate terenuri de sport, volei, handbal, tenis şi minifotbal, locuri de joacă pentru copii, carting, jocuri mecanice si un spaţiu delimitat, dotat cu paturi, scaune, mese, unde vizitatorii cu afecţiuni respiratorii pot petrece câteva ore în linişte.

Există un loc de servit masa. La parterul acestei structuri de lemn sunt două magazinașe de unde poți să îți cumperi o apă și niște biscuiți, etc.

Cel mai mare Planetariu din România se găsește la Salina Slănic Prahova.

Marți–Duminică: 09:00 – 16:30
Preț mediu:

33 Lei/intrarea

1 din 1 de element