Descoperă Petroșani

Au fost găsite 3 elemente

Sortare după
Munții Parâng

În Munții Parâng, natura a desăvârșit unele dintre cele mai sălbatice peisaje din Carpații românești. În liniștea absolută de pe crestele masivului se aud doar trilurile păsărilor și vântul suflând printre ramuri.

Parângul se caracterizează prin îmbinarea celor 3 vârfuri principale: Parângul Mic (2074m), Cârja (2405m) și Parângul Mare (2519m).

Amfiteatrul stâncos al Parângului adăpostește lacuri glaciare care încântă cu nuanțele lor turcoaz, cascade albe și răsunătoare, peșteri misterioase și păduri bogate. În golurile alpine și în poienițele luminoase smârdarul, gențiana și floarea de colț își îmbină atât de armonios culorile, oferind o priveliște inedită.

Creasta principală a muntelui este de-a dreptul impunătoare, fiind formată din piscuri ce depășesc 2300 m. De la această altitudine poți cuprinde cu privirea spectacolul grupelor montane învecinate și poți profita din plin de calmul și aerul revigorant al înălțimilor.

Bine de știut

Deși se remarcă prin masivitate, Munții Parâng dispun de trasee marcate care pot fi abordate de orice iubitor al înălțimilor. Punctele de acces spre obiectivele turistice sunt localitățile Petroșani, Novaci și Baia de Fier.

La altitudine sunt puține cabane și refugii unde poți înnopta, însă vei găsi locuri superbe unde să instalezi cortul și să te bucuri de feeria nopții și de lumina blândă a răsăritului. În zona vârfului Parângul mic există o zonă turistică amenajată și facilități de practicare a schiului și alpinismului.

3 din 3 de elemente