Descoperă Moroeni

Au fost găsite 6 elemente

Sortare după
Peştera Ialomiţei

Peştera Ialomiţei se află în inima Masivului Bucegi, în versantul drept al Cheilor Peşterii de pe Valea Ialomiţei, la o altitudine de 1530 m iar lungimea totală actuală este de 128 m.

La intrarea în peșteră se află Mănăstirea Ialomiței ridicată prima dată în secolul XVI, fiind unul dintre principalele obiective turistice ale peșterii. Acest minunat schit este plasat acolo special pentru a primi lumina necesară pentru a pătrunde în tainele întunericului.

Odată ce ai primit binecuvântarea, miracolele se prezintă una câte una în fața ochilor tăi. Fiorii necunoscutului te fac să te simți neliniștit, intri într-o viață necunoscută, viața subterană, plină de întuneric și mister. Cu toate acestea, este exact ceea ce te fascinează și nu poți scăpa de curiozitatea pe care o simți pentru a cunoaște viața sub pământ.

Bine de știut

Pentru copii intrarea este 5 lei.

Se poate ajunge cu mijloace auto, pe şoseaua ce urcă din Sinaia, trecând pe lângă cabanele Izvorul Dorului şi Bolboci sau dinspre Târgovişte, pe drumul ce urcă pe Valea Ialomiţei trecâd pe la barajul de la Bolboci.

Trebuie sa fii pregătit cu echipament şi surse individuale de lumină, să fii atent când mergi pe scările putrede. De asemenea, o îmbrăcăminte mai călduroasă este recomandată, temperatura medie fiind de 5°C.

Durata normală a vizitării este de 1-1½ oră.

Marţi-Duminică: 09:00–18:00
Preț mediu:

10 Lei/intrarea

6 din 6 de elemente