Descoperă Cornăţel

A fost găsit 1 element

Sortare după
Mocănița Văii Hârtibaciului

Mocănița Sibiu-Agnita este o cale ferată îngustă îngrijită de voluntari, ce unește polul turistic Sibiu de comunitățile rurale de pe Valea Hârtibaciului, șerpuind printr-o rezervație naturală presărată din abundență cu faună sălbatică și floră deosebită, într-un peisaj rural pașnic.

Calea ferată îngustă Sibiu-Agnita este de fapt doar jumătate din fosta linie care unea Sighișoara de Sibiu, prin Agnita. Excursiile se realizeaza prin curse cu locomotiva Diesel, locomotive cu abur, iar din 2022 va intra in functiune si locomotiva diesel-hidraulica.

Povestea Mocăniţei de pe Valea Hârtibaciului a început în urmă cu mai bine de un deceniu odată cu înfiinţarea „ Asociaţiei Prietenii Mocăniţei ” al cărei scop era chiar repornirea acestui tren legendar pe traseele Sibiu – Agnita şi Cornăţel – Vurpăr, prin conservarea şi restaurarea căii ferate cu ecartament îngust.

Bine de știut

Copiii între 3 și 18 ani beneficiază de reducere, iar cei sub 3 ani călătoresc gratuit.

Mocănița circulă și în timpul săptămânii, miercurea de la 18:00.

Durata călătoriei este de aproximativ o oră și jumătate, în stația Cornățel trenul face pauză 15 minute pentru manevrele de întoarcere a garniturii.

Biletele se primesc la îmbarcarea în tren. Ele nu sunt returnabile, dar pot fi folosite altă dată, caz în care vă rugăm să ne anunțați cu câteva zile înainte, că să vă rezervăm locurile. Vă rugăm să nu întârziați, trenul va pleca la ora precizată!

Sâmbătă-Duminică: plecări de la 10:00 și 18:00
Preț mediu:

25 Lei/biletul

1 din 1 de element