Descriere
Imaginea de ansamblu a Muzeului Satului Bucovinean reflectă organizarea și activitatea complexă a satului tradițional, arhitectura gospodăriilor și a construcțiilor comunitare, a instalațiilor tehnnice care ilustrează ocupațiile, meseriile și meșteșugurile zonei, modul de viață al locuitorilor din Bucovina.
Alături de gospodăriile formate din case și anexe, amplasate de-a lungul ulițelor, în vatra satului, ca centru polarizator al vieții comunității, se regăsesc biserica și clopotnița Vama, crâșma Șaru Dornei și școala Securiceni.
Meseriile și meșteșugurile sunt reprezentate în ateliere dotate cu inventarul specific fiecărui meșteșug, aici putându-se demonstra și învăța tehnicile de lucru tradiționale, fiind folosite ca ateliere-școală pentru copii sau turiști.
Bine de știut
Pentru copii intrarea este 2 lei.
De asemenea, aici au loc evenimente folclorice, târguri de meșteșugari, tabere de creație la care poți lua parte cu mult drag, mai ales dacă te nimerești în perioada potrivită.
Când sunt manifestări culturale (Spectacole,Târguri, etc.) prețul pentru intrare diferă și este 4 lei pentru adulți și 1 leu pentru copii.