Mănăstirea Corbii de Piatră reprezintă cea mai veche mănăstire rupestră din România. Lăcașul datează încă din secolul al XIV-lea. Pământul sacru pe care este așezat schitul pare că a fost cu grijă ales de Dumnezeu, chiar pe malul stâng al Râului Doamnei. Întregul ansamblu emană un magnetism aparte, ce îndeamnă la meditație și rugăciune.
Totodată, în biserica rupestră se regăsește și cel mai vechi ansamblu de pictură din țară. Din păcate, din cauza umidității, 80% dintre picturile murale s-au deteriorat. Cunoscută și sub numele de „Biserica din piatră” sau „Mănăstirea de la Meriș”, schitul rupestru Corbii de Piatră a fost construit direct în stâncă, într-un masiv de 30 m înălțime și 14,5 m lungime.
O legendă povestește că Mănăstirea Corbii de Piatră ar fi fost săpată în stâncă de către uriași. În vechime, se spune că aceste meleaguri ar fi fost locuite de creaturi mistice cu înfățișare umană, despre care se crede că aveau statură impresionantă de câțiva m înălțime.
Traseul auto către Mănăstirea Corbii de Piatră este facil, fiind la 170 km de București și la numai 50 km față de Pitești. Pornind din Pitești, veți parcurge 16 km pe DN73 până la Pișcani, apoi veți continua drumul pe DJ731 până în comuna Corbi. La câteva sute de metri, în satul argeșean Jgheaburi, veți descoperi bijuteria din piatră.
Biserica rupestră a mănăstirii poate fi vizitată zilnic, gratuit. În cazul în care nu găsești deschis, la intrare sunt afișate numerele de telefon la care îți poți anunța vizita și în câteva minute ți se va deschide.
În tot cursul anului, în fiecare duminică sau zi de praznic la Mănăstirea Corbii de Piatră se săvârșește Sfânta Liturghie.
Informații incorecte/lipsă? Spune-ne!
Îmbunătățiți aceste informații