Descriere
Delta s-a format de-a lungul a 10 000 de ani și continuă să crească încă și astăzi, fiind considerată cel mai tânăr pământ românesc. Este cea mai bine conservată deltă din Europa, considerată și rezervație a biosferei. Este un labirint de lacuri și canale, ce șerpuiesc prin cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume și este una dintre zonele cu cea mai mare biodiversitate de pe planetă.
Delta se formează în jurul celor trei canale principale ale Dunării, numite după porturile lor respective: Chilia (în nord), Sulina (în mijloc) și Sfântu Gheorghe (în sud). Acest loc abundă de frumusețe și naturalețe, adăpostind multe lucruri uimitoare, fiind a doua cea mai mare deltă din lume.
Biodiversitatea sa este apropiată de cea a Marii Bariere de Corali din Australia. Peste 5.000 de specii de plante și animale au fost identificate în Delta Dunării. Este foarte probabil că numărul de animale și plante din deltă este mult mai mare, luând în considerare diferitele tipuri de habitate existente în acest loc unic.
Bine de știut
Delta poate fi explorată ca parte a unei croaziere fluviale pe Dunăre , sau în excursii de o zi și excursii cu barca din Tulcea.
Delta este casa pentru specii de animale și pești aflate pe cale de dispariție.
Primăvara târzie este cel mai bun anotimp pentru o vizită în Deltă. Păsările se întorc din migrație, peisajul înverzește, iar spre final de mai deja își fac apariția și nuferii.
Alegeți întotdeauna un ghid priceput și bărci de mică viteză care să nu deranjeze locul. Delta se descoperă în liniște, în ritm mai lent și nu navigând cu viteză. Experiența completă și poate cea mai inedită este dată de o plimbare cu caiacul, așa că nu ratați această oportunitate.