Descriere
Calea ferată Oravița-Anina este o cale ferată istorică situată în vestul României, care leagă orașul Oravița de orașul Anina, pe o distanță de 34,8 km. A fost construită în 1863 și este considerată prima cale ferată montană din România și din Europa de Est.
Calea ferată Oravița-Anina este cunoscută pentru peisajele spectaculoase prin care trece, în special pentru tunelurile și podurile sale impresionante, care se află la mare altitudine. Este o atracție turistică populară în zonă, mai ales pentru iubitorii de istorie și călătorii cu trenul.
În prezent, trenurile circulă pe această cale ferată în scop turistic, în special în timpul sezonului de vară, și oferă o experiență unică de călătorie într-un peisaj montan pitoresc.
Bine de știut
Pe ruta Oravița – Anina și retur circulă o pereche de trenuri, iar rezervarea locului este obligatorie. Plecare din Oravița la ora 11.15 și plecare din Anina la ora 14.40.
Dacă doriţi sa faceţi fotografii aşezaţi-vă pe partea stângă a trenului, dacă plecaţi din Oraviţa. De asemenea puteţi să fotografiaţi din capătul ultimului vagon (se poate deschide uşa).
Pentru cei care vin cu maşina la Oraviţa, întoarcerea se poate face tot cu acelaşi tren. Există doar un singur tren dus-întors pe zi care face 2 ore dus şi 2 ore întors. Nu există curse regulate de transport auto între Anina şi Oraviţa.